Египетският премиер Шериф Исмаил заяви, че не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета на EgyptAir, който изчезна тази нощ от радарите.

Той допълни, че са започнали издирвателно-спасителни операции и че е твърде рано да се изключи каквато и да било версия за инцидента, включително тероризъм, предаде Ройтерс.

Сигнал за бедствие е получен 2 часа след изчезването на самолета на EgyptAir

"На този етап не можем да изключим, нито да потвърдим нищо. Трябва да приключат издирвателните операции, за да знаем причината", каза той в отговор на въпрос дали изключва възможността разбиването на самолета да е терористичен акт.

Франция ще изпрати самолети и кораби за издирването на самолета, на борда на който е имало 15 френски граждани, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро.

Египетски пътнически самолет изчезна от радарите

Френският премиер Манюел Валс също не изключи нито една хипотеза за изчезването на самолета. Валс каза, че египетските власти вече са изпратили самолети, които ще издирват еърбъса в зоната, където е бил засечен за последно.

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir, изпълняващ полет от Париж до Кайро, с 66 души на борда, изчезна от радарите две минути след напускането на гръцкото въздушно пространство. Според египетските авиационни власти изчезналият над Средиземно море самолет най-вероятно е паднал в морето. Френският премиер Манюел Валс съобщи, че не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета.

Източник: БТА