Факелно шествие срещу несигурността в Милано
Факелно шествие срещу несигурността в Милано / netinfo

Няколко хиляди демонстранти, сред които и лидерът на италианската десница Силвио Берлускони, последваха призива на кметицата на Милано и се включиха тази вечер във факелно шествие срещу несигурността в града, предаде Франс прес.

Според полицията демонстрантите са били около 7000, а според заместник-кмета на града Рикардо де Корато във факелното шествие са участвали два пъти повече хора.

Бившият премиер Силвио Берлускони, който живее през голяма част от времето в Милано, упрекна правителството на премиера Романо Проди, "че не обръща достатъчно внимание на сигурността", уточни италианската агенция АНСА.

Кметицата на Милано Летиция Морати, която е член на "Форца Италия" на Силвио Берлускони, настоя за повече полицейски служители в Милано. Вчера в навечерието на протеста тя уточни, че това не е демонстрация срещу правителството на Проди.

Кметицата обясни ,че е отправила призив за протест, след като напразно е "писала, телефонирала, молила за срещи" и припомни, че редът и сигурността в града не зависят от кмета, а от префекта, т.е. от представител на правителството.

Една част от журналистите изрази изненада от организирания протест, като отбеляза, че броят на престъпленията в Милано през първата половина на 2006 г. е намалял в сравнение с първото шестмесечие на предходната година, отбелязва Франс прес.