/ Thinkstock/Getty Images
Лондонската полиция проведе разследване след съобщения за изстрели на улица „Оксфорд стрийт“ и в метростанция „Оксфорд съркъс“ в петък следобед. Оказа се, че сигналите не отговорят на истината, при случилото се няма пострадали.
 
„Полицията беше извикана в 16.38 часа по Гринуич във връзка с редица съобщения за изстрели на „Оксфорд стрийт“ и в метростанция „Оксфорд съркъс“, посочиха в изявление от лондонската полиция. Властите съобщиха, че инцидентът се разследва като терористичен. Би Би Си посочи, че от мястото бягали хора, които „крещят и плачат“, а изстрели са били чути.

Две станции на метрото в центъра на Лондон бяха затворени, пътниците - евакуирани, а хората бяха помолени да избягват района.
След като се отзоваха на сигналите и направиха проверка, силите на реда обявиха, че не са открили никакъв заподозрян, нито доказателства, че е имало стрелба, както бе съобщено по-рано. Няма сериозно пострадали хора.

Една жена, за която по-рано бе съобщено, че е била леко ранена, е пострадала при настъпилата паника, когато хората са напускали метростанция "Оксфорд Съркъс", предаде Асошиейтед прес.

 

 

Британската полиция обяви инцидента в Лондон за приключил в петък вечерта, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Оксфорд Съркъс" и още една метростанция в центъра на британската столица - "Бонд Стрийт", бяха отново отворени след инцидента. Всички влакове спират нормално на двете станции, съобщи транспортна полиция, цитирана от Ройтерс.