/ Gulliver/Getty Images
Европейският парламент отхвърли предложената резолюция на групата на Зелените, която имаше за цел ограничаване на използването на антибиотици в животновъдството. Това съобщиха от ВМРО.

Документът бе отхвърлен с 450 гласа „против“, 204 „за“ и 32 „въздържал се“. Българските представители от ВМРО Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков потвърдиха категоричната си позиция и отхвърлиха предложената резолюция. „Против“ гласуваха и останалите български представители в ЕП, с едно изключение. „Единственият, който подкрепи скандалната резолюция и застана против българския интерес, беше евродепутатът Радан Кънев“, се казва в съобщението.

И допълват - „Още преди дни българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки алармира за огромните негативни последствия от приемането на подобна резолюция, насочена срещу родните селски производители. По тази причина той призова и българските си колеги да гласуват срещу приемането на документа и да защитят националния интерес“.

И припомнят, че почти 7000 ветеринарни лекари, експерти в областта на здравето на животните, са предупредили, че предложението за надхвърляне на научно обоснованите ограничения за употребата на антибиотици за животни би застрашило здравето и благосъстоянието на добитъка и домашните любимци. Това се казва още в съобщението.