Скот Морисън
Скот Морисън / БГНЕС
Автомобил, превозващ екипа за сигурност на австралийския премиер Скот Морисън, се е преобърнал днес, а четирима служители бяха откарани в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи.

Колата им се преобърнала след инцидент с друг автомобил, докато министър-председателят е на предизборна обиколка в Тасмания преди изборите на 21 май, се казва в изявление на полицията на щата.

Австралия наложи санкции на 14 руски държавни предприятия

След инцидента Морисън отмени оставащите си срещи за деня. От офиса му съобщиха, че той не е участвал или пострадал в катастрофата.

Премиерът определи полицаите, които защитават него и семейството му, като "самоотвержени, професионални и невероятно щедри".
 


"Надявам се да чуя добри новини за състоянието им", каза той в изявлението си.

Макар че автомобилът, в който са пътували служителите, е сериозно повреден, нараняванията на охранителите са "без опасност за живота", съобщиха от полицията.

От офиса на Морисън заявиха, че и четиримата служители са били в съзнание, когато са били прехвърлени от мястото на катастрофата.

Местната полиция съобщи, че все още разследва инцидента, но изглежда, че другият автомобил се е сблъскал с необозначения полицейски автомобил, докато се е опитвал да смени лентите.

Не е ясно дали автомобилът за сигурност е следвал автомобила на министър-председателя, когато е станала катастрофата.
 
БГНЕС