/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп похвали френския президент Еманюел Макрон при първата им среща, като го поздрави за изборната му победа, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

"За мен е голяма чест да бъда с наскоро избрания президент на Франция, който направи невероятна кампания и постигна огромна победа", каза Тръмп по време на работен обяд с Макрон в Брюксел.

БГНЕС

"По целия свят говорят за това. А ние имаме много за обсъждане, включително тероризма и други неща. Поздравления. Чудесна работа", заяви американският президент.

Макрон каза, че има да обсъжда много въпроси с Тръмп, включително борбата с тероризма, икономиката, климата и енергетиката. Двамата лидери се срещнаха в резиденцията на американския посланик в Белгия.

ЕС и САЩ имат разногласия по отношение на Русия

Тръмп и Макрон се ръкуваха, като стиснаха ръцете си толкова силно, че ставите на пръстите им побеляха. На снимки от срещата им се виждаше как Тръмп накрая се отказва и пръстите му се отпускат, а Макрон продължава да стиска здраво. Решителността на френския президент може да е урок за германската канцлерка Ангела Меркел, която при посещение наскоро във Вашингтон се опита безуспешно да се ръкува с американския президент, отбелязва Ройтерс.

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп зарадва децата в белгийска болница с книги на Доктор Сюс и хартиени цветя, посочва Асошиейтед прес.
БТА