Малко Шарково
Малко Шарково / община Болярово
Българин почина при ски инцидент навръх Нова година в курорт в Пенсилвания. Михаил Попов бил открит в безсъзнание на писта на "Уайттейл ризорт" в 10.00 ч. на 31 декември, но спасителните екипи само констатирали смъртта му, съобщи българският вестник в САЩ "BG Voice".
 
След като открили тялото на Михаил, служители на ски патрула го отнесли до близкия медицински пункт. Там му направили сърдечен масаж, но усилията им били неуспешни. Тялото на Попов е открито на една от трудните писти в курорта, който се намира близо до Вашингтон.
 
"Разследването на инцидента в момента тече и нямаме допълнителна информация нито за скиора, нито случая", се казва в съобщение на Дон Макаскил, генерален мениджър на "Уайттейл ризорт", цитирано от "24 часа".
 
Какво точно се е случило с Попов в последния ден на миналата година, остава мистерия. Неговата съпруга Дора Якова публикува във Facebook призив към всички, които може да станали свидетели на инцидента, имат видео, снимки или информация, да се свържат с нея.
 
Семейството живее в района на Вашингтон от 15-ина години. Михаил Попов е компютърен инженер. Съпругата му е родом от Карлово и дългогодишен мениджър в Международния валутен фонд. Имат две дъщери, които също живеят в района на американската столица.