/ БГНЕС
Броят на загиналите при срутването на стена на хвостохранилище в бразилския град Брумадиньо нарасна на 84 души, а 276 са все още в неизвестност. Това съобщиха спасителните екипи, работещи на местопроизшествието в щата Минас Жераис, предаде Ройтерс. 

Расте броят на жертвите след трагедията в Бразилия

По техни данни досега е била установена самоличността на 48 от жертвите. Няма да е възможно да бъдат извадени всички тела от огромното кално свлачище, причинено от срутването на стената, съобщи началникът на президентската канцелария Оникс Лорензони, цитиран от ДПА.

Спасителните екипи в Бразилия подновяват търсенето на оцелели (СНИМКИ)
 
Тринайсет милиона кубични метра кал се изляха при срутването в петък. Гъстотата и количеството й я правят на практика непроникваема на места, казват властите.
 
Бразилските органи на реда арестуваха вчера петима души във връзка със срутването.
 
Трагедията предизвика повсеместен гняв в Бразилия. Пред централата в Рио де Жанейро на компанията собственик на мината "Вале" бе организиран в понеделник протест, а изпълняващият длъжността президент Амилтон Моурао обеща да бъдат наказани отговорните. Той пое функциите на президента Жаир Болсонаро за 48 часа, тъй като държавният глава е опериран.
 
 
БТА