Борис Джонсън
Борис Джонсън / Gulliver/Getty Images
Във Великобритания трябва да бъде извършено независимо разследване на действията на премиера Борис Джонсън във връзка с кризата около коронавируса, настоя опозиционната центристка Либералнодемократическа партия, цитирана от Ройтерс.

"Щом излезем от кризата, трябва, разбира се, да има независимо разследване на отговора на правителството на пандемията, за да можем да извлечем съответните уроци", каза Ед Дейви, който изпълнява длъжността лидер на партията.

Борис Джонсън се възстановява от Covid-19, но правителството е подложено на критики

"Разследването трябва да получи възможно най-силни пълномощия, като се имат предвид шокиращите провали в осигуряването на защитни средства за персонала и бавната реакция на правителството, за да бъде установена истината и да се даде възможност на Борис Джонсън възможността да отговори на възникващите все по-сериозни въпроси", подчерта Дейви.

Лидерът на главната опозиционна Лейбъристка партия Киър Стармър също заяви, че правителството е реагирало бавно на задаващата се криза, и в един момент страната ще трябва да се върне отново към този въпрос.
БТА