Парична глоба и съдебен акт получи Благой Георгиев след проявата му в Колизеума. Българският футболист бе задържан от италианските власти, след като се опитал да издълбае с монета инициалите си върху колона в древния амфитеатър. Случаят бе обширно отразен от медиите на Ботуша, съобщава Нова телевизия.

Оцелял над 2000 години, Колизеумът се счита за едно от Седемте чудеса на света и е под закрилата на ЮНЕСКО, което го прави един от най-пазените паметници в света.

Именно надзирателите на място са забелязали Благой Георгиев да дълбае с монета на една от колоните и са повикали полиция. След проверка на самоличността му, Георгиев в бил заведен в полицейския участък на площад „Данте", недалеч от Колизеума, и му е повдигнато обвинение за утежнено и умишлено разрушаване на културно-историческа забележителност. Този вид престъпление на Ботуша се третира по Наказателния кодекс, който предвижда глоба от 300 евро и в някои случаи затвор между половин и една година.

Разбира се, българинът не е единственият, опитал се да се увековечи в един от символите на Вечния град, но фактът, че е футболист от първодивизионен отбор, привлече вниманието на медиите и случаят придоби публичност. Георгиев бил в Рим с годеницата си, която е присъствала на проявата му.


Само преди дни съдбата му сподели 22-годишен ливанец.

Източник: Novanews.bg