/ Guliver/Getty Images
Актьорът и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер възнамерява да си спечели подкрепата на американските законодатели, за да може да постигне с тяхна помощ въвеждането на по-строги мерки за защита на околната среда, пише в. "Лос Анджелис Таймс".
 
Както отбелязва изданието Шварценегер обмисля да постигне целите си като създаде уебсайт, където всеки ще може да публикува своите предложения за разработката на нови регулации, свързани с екологията. По този начин Шварценегер за пореден път демонстрира намерението си да опонира яростно на президента Доналд Тръмп и неговите решения.
 
САЩ ще участват в дебатите за климата въпреки изтеглянето си от Парижкото споразумение

В петък бившата екшън звезда дори изрази гласно в щата Масачузет своето несъгласие с решението на Тръмп да изтегли Вашингтон от Парижкото споразумение за климата.
 
"Америка не излезе от Парижкото споразумение. Само един човек го направи", подчерта Шварценегер, изтъквайки за пореден път търканията си с американския държавен глава. Той дори призова законодателите на американските щати да да започнат активната обмяна на идеи за мерки защита на околната среда.
 
Тръмп е много горд, че е изтеглил САЩ от Парижкото споразумение за климата

През последните няколко месеца, конфликтът между Шварценегер и американският президент успя да привлече вниманието на медиите. Още по време на президентската предизборна кампания Шварценегер отказа да подкрепи кандидатурата на милиардера, въпреки че и двамата са членове на Републиканската партия. Тогава актьорът заяви, че за него благосъстоянието на страната е по-важно, отколкото интересите на партията.
БГНЕС