30 души пострадаха в Грузия при сблъсък с полицията
30 души пострадаха в Грузия при сблъсък с полицията / снимкa: БГНЕС

В най-голямата болница в Тбилиси са приети 17 активисти на опозицията, пострадали при сблъсък с полицията, съобщи ИТАР-ТАСС. Според главния лекар на болницата "продължават да пристигат пострадали". Нито един от ранените не е в тежко състояние, посочва ИТАР-ТАСС.

Сред ранените при безредиците в центъра на Тбилиси са и журналистка и оператор на централната грузинска телевизия. Лидерът на опозиционната "Партия на бъдещето" Георгий Маисашвили полицаите стреляли срещу демонстриращите членове на опозицията с гумени куршуми. 

По официални данни на грузинското Министерство на вътрешните работи броят на пострадалите при снощните безредици е 29, като шестима от тях са полицаи. След като демонстрантите били разпръснати, в столицата били регистрирани "множество

правонарушения и актове на вандализъм". Няколко полицейски автомобила, паркирани около зданието на главното управление на полицията, били повредени. 

Инцидентът стана след като бившият кандидат-президент Леван Гачечиладзе, Георги Маисашвили и техни поддръжници се събрали пред главното управление на полицията, за да поискат да бъдат освободени техни трима съмишленици, които били задържани.