Владо Арабаджиев: Искам силна година във Формула Мастър
Владо Арабаджиев: Искам силна година във Формула Мастър / netinfo
„Тази година съм в добър отбор и програмата ми във Формула Мастърс е натоварена”, заяви националният и европейски шампион по картинг Владимир Арабаджиев. Надеждата ни за участие във Формула 1 подкрепи тазгодишната кампания за безопасно шофиране на Globul.

В средата на месеца Владо постигна изключително успешен дебют във Формула Мастър на легендарната писта „Рикардо Тормо” край Валенсия, като финишира 11-ти, стартирайки от 28-ма стартова позиция.

„Тимът ми се казва JD motorsport. Миналата година е вицешампион в надпреварата. Отбор с много голям опит, пълен с професионалисти. Календарът е много натоварен. Юни и юли има състезания всяка седмица от Интернешънъл Формула Мастър, Формула Мастър Италия и част от Евро 3000. Следващото състезание от Формула Мастър е в град По във Франция по улиците на града.”, добави Арабаджиев.

„Тази година идеята ми е да се подготвим да участваме в GP шампионата. Той върви заедно с Формула 1. Кара се на едни и същи писти в един и същ уикенд. Трябва да направим силна година с много тренировки”, разкри плановете си пилотът.

„Благодарение на Глобул и Виктория груп съм финансово обезпечен”, завърши Арабаджиев.

Относно инициативата на мобилния оператор „Шофирай безопасно! Говори с HANDS-FREE!” първият и единствен български състезател във Формула 3000 бе категоричен: „Шосето не е писта и трябва да имаме сериозно отношение към риска, когато сме на пътя.”