Сърбите доволни от жребия за Евро 2009
Сърбите доволни от жребия за Евро 2009 / netinfo
„Добър жребий”, пише едно от най-реномираните сръбски издания – радио Б92. Сърбите са едни от съперниците на мъжкия ни национален тим по баскетбол, заедно с Италия, Унгария и Финландия. Мачовете започват на 20-ти август, като в първата среща България е домакин на Унгария. Баскетболната федерация на западната ни съседка предприе сериозни мерки след двата последователни провала на миналите Европейски първенство и върна на поста старши треньор на държавния тим легендата Душан Ивкович, който пък ще опита да направи всичко възможно да върне големите звезди на Сърбия в националния.

„През италианците до Евробаскет”, пък написа агенция „Спортска централа”, показвайки, че сърбите логично смятат Италия за основен конкурент за първото място в групата. Първото гостуване на българите водени от Пини Гершон е на 23-ти август на Финландия. Двубоите срещу грандовете са на 30-ти август – домакинство на Италия и гостуване на Сърбия на 3-ти септември.

Женският ни национален отбор пък започва евроквалификациите с домакинство на Белгия на 27-ми август, а във втория кръг съставът ни воден от Николай Боруков гостува на Гърция на 30-ти същия месец.