Стоилов съобщи групата на Левски за мача с Вердер
Стоилов съобщи групата на Левски за мача с Вердер / netinfo

Наставникът на Левски Станимир Стоилов съобщи група от 19 футболисти за гостуването на „Вердер” (Бремен) в мач от третия кръг в група "А" от Шампионската лига. Двубоят е на 18 октомври от 21.45 часа на "Везерщадион".

Както се очакваше, от състава отпаднаха контузените нападатели Георги Иванов и Емил Ангелов, както и Георги Сърмов, който все още има болки от операцията от херния.

В състава също така не влязоха юношеските национали Николай Михайлов, Лъчезар Балтанов и Мариан Огнянов, които се готвят за европейските квалификации за юноши до 19 години от 20-ти до 25-ти октомври в Бургас.

В същото време други двама юноши на клуба - вратарят Божидар Митрев и Николай Димитров, бяха включени в разширения състав на "сините" за гостуването в Бремен.

Стоилов има проблеми с още двама контузени футболисти, които обаче ще пътуват за Германия. Станислав Ангелов страда от болки заради възпаление на пръста на крака, но той почти сигурно ще бъде възстановен до сряда. Живко Миланов е с болки в хълбока и е под въпрос за мача.

"Сините" днес гледаха на видео играта на „Вердер”, след което направиха тренировка. Групата на „Левски” е: Георги Петков, Божидар Митрев, Живко Миланов, Игор Томашич, Борислав Стойчев, Ричард Еромоигбе, Даниел Боримиров, Христо Йовов, Елин Топузаков, Веселин Минев, Атанас Борносузов, Мирослав Иванов, Валери Домовчийски, Станислав Ангелов, Димитър Телкийски, Николай Димитров, Лусио Вагнер, Седрик Бардон, Милан Коприваров.

Днес стана ясно, че белгийска съдийска бригада ще ръководи двубоя от група „А” на Шампионската лига между отборите на „Вердер” (Бремен) и „Левски” в сряда.

Главен рефер е Пол Алертс с помощници Ромбут Хенисен и Дани Вандерхофен. Четвъртият арбитър е Жан-Баптист Бюлтинк - също от Белгия.

Другият мач от група „А” между отборите на „Челси” и „Барселона”, очакван с огромен интерес в цяла Европа, също е поверен на съдийска тройка от елгия. Главен рефер на мача на "Стамфорд Бридж" е Франк Де Блеекере, а негови помощници са Петер Херманс и Валтер Фроманс. Четвърти съдия е Петер Жорденс, също белгиец.