Стоилов: Не е далеч денят, в който ще започнем да печелим
Стоилов: Не е далеч денят, в който ще започнем да печелим / netinfo
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви след загубата с 0:1 от Литекс, че е доволен като цяло от играта на своя отбор. Въпреки поражението в 18-я кръг от оранжевите, наставникът сподели, че е оптимист за бъдещето на този отбор. Треньорът каза още, че не е далеч денят, в който тимът ще започне да печели.

„Според мен днес загубихме един мач, в който играхме добре. Може би най-добрият мач - като начин игра и поведение. За съжаление, изпуснахме всичко, което може да се изпусне във футбола. Иначе съм доволен от отбора. Толкова чисти положения не сме създавали в дерби мач. Липсва ни завършващият удар. Нямахме шанс”, сподели на пресконференцията след мача Стоилов.

„Явно дузпите на този етап се превръщат в проблем. Нямаше играч, който да не изпусне в нашия отбор. Във футбола е така, но пак казвам, че начинът, по който игра отборът ми хареса. Колкото до Боримиров, той до последно се чувстваше добре, но се наложи да го заменя. Явно, че под напрежението, след като започна мача, се получи контузията.”

„За криза не можем да говорим, поведенеито - като стил, като начин на игра беше много добър. Видяхте, че имахме положения да изравним, което е положителен атестат. Нямаме кой знае какъв избор от играчи, за да мислим за ротация. Това са футболистите, с които ще завършим годината”, каза още Стоилов, който не пропусна да благодари на феновете на сините.

„Смятам, че не е далеч денят, в който ще започнем да печелим. Все пак трябва да се наместят още нещата. Това, което видях - като игрови облик, ми дава надежда, че отборът върви добре и израства”, добави наставникът.

„Мисля, че младият Генев ще вземе участие в следващия двубой. Дарко Тасевски не игра днес, защото имаше проблеми и неговото включване щеше да застраши здравето му. Не исках да рискувам - да се получи нова контузия. След 2-3 кръг играеше много силно, а сега отново има колебания в играта му.”

„Титлата не зависи от нас, а от противниците. За нас е важно в момента отборът да израства, явно, че промените ще отнемат време, но пак ви казвам, че това, което ми вдъхва доверие е поведението.”

Колкото до нападателите, които трудно бележат с екипа на сините, Стоилов заяви: „Трябва им повече търпение и още работа. А в този мач ни липсваше шансът.”

Наставникът не пожела да коментира съдийството: „След като изгледам на запис мача, ще мога да коментирам. Бибишков трябваше да получи втори жълт катрон, а не Рабех.”