Стоичков: Няма от какво да се притесняваме срещу Холандия
Стоичков: Няма от какво да се притесняваме срещу Холандия / netinfo

Селекционерът на България Христо Стоичков смята, че националният отбор няма от какво да се притеснява преди квалификацията за европейско първенство срещу лидера в група „G” Холандия в събота, пише агенция Ройтерс.

Българите планират да покажат отново борбения си дух, който им донесе 4 точки в първите два мача от европейските квалификации. Те спечелиха с резултат 2:2 като гост на Румъния и 3:0 срещу Словения на националния си стадион "Васил Левски".

Христо Стоичков заяви, че холандският отбор не е в най-доброто си състояние и въпреки че има пълен актив от 6 точки не е показал добра игра в първите два мача от групата срещу Люксембург и Беларус.

"Не мисля, че трябва да се страхуваме от Робен, ван Перси или Дирк Кайт. Ако погледнете нашия състав, ще видите, че имаме Бербатов, Мартин Петров, Стилян Петров, Божинов, така че имаме много талантливи играчи, които могат да се справят с холандците", заяви Стоичков.

"Ще се борим за победа, но няма да се разсърдим и на равенство, защото това ще запази шансовете ни за финалите на европейското първенство", допълни Стоичков.

Агенция Ройтерс прави съпоставка между двата отбора, като изтъква, че Стоичков ще разчита на опита, тъй като сред избраниците му има 8 играчи над 30 години, докато при холандците шестима от повиканите от Марко ван Бастен футболисти са под 23 години.