Сани Жекова: Гордея се, че съм българка. Не бих сменила националността си
Сани Жекова: Гордея се, че съм българка. Не бих сменила националността си / БГНЕС

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова бе категорична, че не би сменила националността си и, че се гордее да побеждава големите нации в този спорт. Жекова спечели приза за Номер 1 на месец декември в традиционната анкета на Пресклуб България, в сериозна конкуренция с боксьора Кубрат Пулев. На въпрос имала ли е предложения от други държави, Сани Жекова каза: „Не искам да коментирам, както казах, продължавам да се надявам, че нещата в България ще се променят към по-добро.”

„Бих искала да кажа, че за мен е изключителна чест, че съм българка и че мога да се състезавам със силни нации като Канада и Щатите, и да ги побеждавам. Не бих сменила националността си, просто се надявам условията в България да се променят към по-добро за всички спортисти”, отсече Александра Жекова, която сподели, че този сезон може да ползва помощта на австралийски физиотерапевт:

„Слава Богу тази година благодарение на добрия мениджмънт на федерацията по ски, ние имаме бюджет, макар и малък, и можем да си позволим да имаме физиотерапевт, който да ми помага, ако имам нужда. Той работи и с друг отбор, и е австралиец.”

Колкото до сезона до момента и третото място във временното класиране, което заема, Жекова заяви: „Аз съм много доволна от старта на сезона. Наистина три изключителни успеха. За съжаление паднах лошо на Световното в Испания. Ударих си главата, имах сътресение и травма на лицето, което ме извади за известно време от строя. След възстановяването направих добро класиране на американските екстремни игри. За съжаление и там получи една лека контузия. Не мога да кажа, че резултатите за много константни, но причина за това са и контузиите, но спортът ни е такъв. Надявам се на добро представяне до края на сезона в оставащите два старта, надявам се три старта от Световната купа. Дано да си запазя класирането, но целта ми всъщност е победата. Ако боят на състезателите бъде увеличен на шест, това ще направи състезанията по-интересни и ще е по-трудно. Но пък ще е по-голямо предизвикателство.”