„Сагата Кристиано” започва да притеснява Шустер
„Сагата Кристиано” започва да притеснява Шустер / netinfo
Наставникът на Реал Мадрид Бернд Шустер изрази загрижеността си, че манията около привличането на Кристиано Роналдо може да попречи на тима да привлече други футболисти, които също си заслужават.

„Както знаете, в момента в този клуб всички са обсебени от идеята за подписа на един футболист, чието име в момента дори не мога да се сетя как точно беше”, заяви немският специалист пред журналисти на лагера на кралския клуб в Австрия в събота.

„Когато се започне подобно нещо се знае, че трябва да приключи бързо, тъй като може да изпуснеш възможността да привлечеш други качествени играчи”, продължи той.

„Имаме планове готови от няколко месеци за всяка една ситуация, но истината е, че ако се забавим още малко, може дори и план Б да стане трудно осъществим”, коментира още наставникът на Реал Мадрид.

Въпреки че заяви, че Роналдо би паснал отлично в схемата на Реал Мадрид, Шустер призна, че знае и разбира напълно нежеланието на мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън да се раздели с португалския национал.

„Казват ми, че Кристиано е отборен футболист и се е научил на това при „червените дяволи”. Не мисля, че би имал проблем да се адаптира при нас”, сподели Шустер.

„Сигурен съм, че ако бяха на мястото на Фъргюсън, щях да постъпя като него. Не бих искал някой да ми отмъкне такъв играч дори и да съм спечелил Шампионската лига и първенството. Кристиано е от този тип състезатели, с които никой не иска да се раздели”, добави тактикът.

На въпрос относно резервните варианти пред Реал Мадрид, Шустер заяви: „Не искам да разкривам на този етап кои са те, само мога да кажа, че става дума за нападатели.”