Сафина изхвърли Шарапова от Ролан Гарос
Сафина изхвърли Шарапова от Ролан Гарос / netinfo
В 1/8-финален мач от турнира Ролан Гарос Динара Сафина победи изненадващо с 2:1 сета (6:7, 7:6, 6:2) поставената под номер едно в основната схема Мария Шарапова и така на четвъртфинала сестрата на Марат Сафин ще срещне Елена Дементиева.

Първият сет се разви много равностойно, като първо Шарапова проби сервиса на Сафина за 4:3, но веднага в следващия Динара върна пробива и се стигна до 6:6 гейма и тайбрек. Нервите на поставената под номер едно в схемата бяха много по-здрави и тя спечели тайбрека с 8:6 точки, а по този начин и сета със 7:6.

При 1:0 гейма във втория сет за Сафина заваля дъжд и мачът бе прекратен. След подновяването на срещата Шарапова започна колебливо и веднага бе пробита, но след това последваха пет безответни гейма в полза на поставената под номер едно тенисистка.

При 5:3 Шарапова сервираше за спечелването на мача, но Сафина спаси един мачбол и успя да пробие сервиса на съперничката си, след което се стигна до равенство 5:5. Двете тенисистки спечелиха подаванията си и след 6;6 се стигна до нов тайбрек, като този път Сафина показа по-стабилна психика и взе сета.

В третия последен сет Сафина бе много по-настойчива и успя да поведе с 5:2 гейма, след което при своя сервис нямаше проблеми и спечели мача с 6:2.