Райконен и Хамилтън обещаха жестока битка за титлата
Райконен и Хамилтън обещаха жестока битка за титлата / netinfo
Четири дни преди началото новия сезон във Формула 1 световният шампион във Формула 1 Кими Райконен обяви, че е готов да дублира титлата си, а очакваният да бъде най-голям негов съперник Люис Хамилтън заяви, че е по-добър от миналата година, когато почти бе спечелил шампионата, но в крайна сметка бе изпреварен от финландеца.

„През този уикенд ще имам много по-изгодна позиция за победа в шампионата, отколкото преди една година”, Хамилтън хвърли ръкавицата към Ледения.

Британският пилот на Макларън Мерцедес очаква лесна победа на пистата Албърт Парк край Мелбърн в неделя. В същото време финландецът Кими Райконен няма търпение да започне новия сезон във Формула 1 и да подкара своето Ферари F2008 към нова титла.

„Наистина никога досега не съм имал толкова добро усещане преди старта на нов сезон във Формула 1. С нетърпение очаквам първото състезание за 2008 година”, изпълнен с оптимизъм е Кими Райконен.

В лагера на Макларън очакват през тази година пилотите на тима да бъдат по-бързи от конкурентите от Ферари в Гран при на Австралия на старта на шампионата.

„Искаме двамата ни пилоти да съберат такъв актив от точки на Албърт Парк, който да бъде поне с една точка повече от този на най-големия ни конкурент”, сподели Норберт Хауг, вицепрезидент на Мерцедес-Бенц Моторспорт - доставчикът на двигатели на сребърните стрели.