По 20 денонощия арест за футболните хулигани в Сандански
По 20 денонощия арест за футболните хулигани в Сандански / netinfo
Изправените пред съда в Сандански днес 11 фенове на "Локо" – Пловдив влизат в ареста на Районното полицейско управление в Сандански за 20 денонощия. Това съобщиха от кабинета на председателя на районния съд в курортния град Димитър Узунов.

Съгласно закона за футболното хулиганство, осъдените млади мъже са със забрана да посещават спортни мероприятия за две години, считано от днес. Лишените от свобода за по 20 дни фенове, са част от общо задържаните в събота 39 хулигани, които с камъни и бомбички счупиха стъклата на автобуса на ЦСК и повредиха полицейски автомобил, паркиран в непосредствена близост до стадиона в Сандански.

По време на осуетяване на масовия сблъсък между фенове и футболисти, пострадаха четиримата полицейски служители – Васил Пендурков, Антон Стоянов, Янек Попов и Веселин Маламов. Другите 28 задържани за вандалския акт футболни фенове, по-голяма част от които са пловдивчани, ще бъдат съдени в четвъртък и в петък, съобщи председателят на Районния съд в Сандански Димитър Узунов.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков изказа благодарност към благоевградската полицейска дирекция и към магистратите в Сандански за наложените днес максимални присъди срещу феновете на Локо Пловдив по Закона за футболното хулиганство. Това обяви комисар Константин Титянов.

Предстои подвеждане под наказателна отговорност на още извършители на вандалския акт в Сандански, които ще бъдат разпознати по предоставени от регионални и национални телевизии видеозаписи. Делата срещу останалите 28 задържани футболни хулигани ще се гледат в четвъртък и петък.