Пламен Михов изведе Нафтекс за първа тренировка
Пламен Михов изведе Нафтекс за първа тренировка / netinfo
Съставът на Нафтекс започна своята лятна подготовка с група от 30 футболисти. Новият старши треньор на отбора се казва Пламен Михов, който до момента оглавяваше ДЮШ на клуба. Негови асистенти ще бъдат Атанас Димов, който води юношите старша възраст, както и Венелин Николов, който ще отговаря за подготовката на вратарите. От клубната управа съобщиха, че единствените треньори, с които са разговаряли да поемат отбора са Благомир Митрев, Илиян Илиев и Пламен Михов. Всички останали имена са били спекулации на столичните медии.

Първото занятие се проведе в парка, намиращ се в село Ветрен. Там играчите тичаха по алеите. В тима вече не са Иво Паргов и Стойчо Младенов. Паргов по всяка вероятност от есента ще играе в Марек (Дупница), ако не си уреди трансфер в чужбина. Договорът пък на Младенов вече е изтекъл и той вече няма нищо общо с клуба. Тима напускат още Иван Чворович, Радомир Тодоров и Георги Караканов. Те преминават в другия градски тим Черноморец.

Сред новите имена в съблекалнята на Нафтекс личаха тези на Симеон Златев и Стойко Колев, които бяха преотстъпени на Сливен, а също и завърналия се от Миньор (Бобов дол) Кирил Михайлов. Николай Костов, който е юноша на Нафтекс, но през изминалия шампионат рита в Черноморец, също се завръща в родното гнездо.

С отбора тренират Любомир Любенов, Ганчо Евтимов и Свилен Симеонов, чийто договори изтичат на 30 юни.

“Целта е да влезем в А група. Новият ни опит ще е по-различен – с друг подход и метод, с нов треньорски щаб. През изминалия сезон имахме добри футболисти, но отборът не беше силен в решаващите мачове. Решихме да поверим треньорския пост на Пламен Михов. Известно е, че през последните 3 години той успя да постигне невероятни успехи в ДЮШ на Нафтекс. Вярвам, че успехите, които постигна там, ще бъдат повторени и в мъжкия отбор. Договорът му е за 1+2 години”, обясни пред журналистите изпълнителният директор на клуба Пламен Киряков, който каза още, че остава в Нафтексдо провеждането на Общо събрание, след което ще напусне. Киряков каза, че бюджетът на Нафтекс през новия сезон ще е най-големият в Източната Б група, тъй като отборът е финансово обезпечен, въпреки че в Нафтекс има футболисти, на които клубът дължи заплати.

Новият старши треньор Пламен Михов също взе думата. “Благодаря, че ми гласуват доверие. За мен това е голяма отговорност и предизвикателство. Взимам в екипа си Атанас Димов, за да можем да интегрираме повече наши юноши при мъжете. Венелин Николов пък е доказан специалист. Задачите ми са да сглобя състав и да заложа на местни играчи. До няколко дни ще имам яснота на кои играчи ще мога да разчитам и кои остават в отбора. Освен това, като свърши републиканското първенство, също може да вземем няколко момчета от Поморие. Ще се стремим по-малко да говорим, повече да работим”, каза той.

На този етап няма яснота кой ще заеме вакантния пост като шеф на ДЮШ, след като Пламен Михов поема мъжкия отбор на Нафтекс.

В края на пресконференцията изпълнителният директор на клуба Пламен Киряков съобщи пред журналистите, че няма вероятност Нафтекс да смени името си и то остава също. Все още няма яснота с какъв цвят ще играят „шейховете” през новия сезон, въпреки молбите на фенове за връщане на зеления цвят.

Относно бъдещето на доскорошния помощник-треньор Благомир Митрев, стана ясно, че на него му е предложена друга работа в клуба, а в момента той размишлява над предложението.
Стана ясно и че трима от младите състезатели в лицето на Орлин Старокин, Велин Дамянов и Цветан Филипов може да подсилят ЦСКА, но само ако двата клуба се споразумеят за трансферната сума.

В понеделник ще има яснота за това, как ще протече лятната подготовка на отбора. Има варианти за лагер в Девин, Трявна и Сливен.

Един от най-наболелите въпроси в последно време – за продажбата на Нафтекс засега не може да бъде разрешен. Изпълнителният директор Пламен Киряков разкри, че на този етап преговорите са в задънена улица.