Пиронкова остава 63-та, Евтимова влезе в топ 300
Пиронкова остава 63-та, Евтимова влезе в топ 300 / netinfo

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова остана на 63-та позиция в световната ранглиста, но пък повод за радост на българския тенис е, че втората ракета на България Диа Евтимова влезе в класацията на WTA (женската тенис асоциация) на 288-ма позиция.

Пиронкова запази рекордното за кариерата си 63-то място с актив от 401,50 точки, докато Евтимова прогресира с цели 15 места от най-доброто си постижение, което е 303-то място от класацията на 28 октомври. Влизането в топ 300 на българката се дължи на факта, че тя се представи много добре на тенис турнира в Истанбул с награден фонд 25 000 долара и достигна до четвъртфинал, печелейки по този начин допълнителни 7 точки за световната ранглиста.

Промени в първата десетка почти няма с изключение на факта, че Мартина Хингис от Швейцария измести от седмата позиция рускинята Елена Дементиева. Лидерка за сега остава французойката Амели Моресмо пред рускинята Мария Шарапова и белгийката Жустин Енен-Арден, като всяка една от трите може да завърши годината като номер 1 в света.

Лидерската позиция ще се реши в заключителния турнир на WTA в Мадрид от 7 до 12 ноември.