Пенев отказа на Йешич, кани го от своя страна
Пенев отказа на Йешич, кани го от своя страна / Снимка: Sofia Photo Agency
Наставникът на ЦСКА Димитър Пенев е отказал на Миодраг Йешич да гостува с отбора си в Подгорица за контролен мач, който да се състои в паузата, породена от световните квалификации.

Бившият сръбски треньор на „червените” отскоро е начело на местния Будучност и преди седмица отправи подобна покана, която Стратега вежливо отклони.

„С нашите рейсове остава да тръгнем по завоите до Черна гора” – заяви вчера Пенев. Всъщност реалната причина за отказа е вече уговореният график за спаринг двубои за шампионите през следващата седмица.

В същото време обаче, Димитър Пенев призна, че е отправил контра предложение, за приятелска среща между ЦСКА и Будучност, но на българска земя. Ако Йешич приеме, при следващата възможна пауза има вероятност тази контрола да се осъществи.

„Няма начин да не им е останал някой военен самолет от преди време, който могат да използват, за да си спестят лошия сухоземен път” – обоснова поканата си Стратега, оправдавайки евентуалното разколебаване у черногорците, свързано отново с недотам добрата връзка между Подгорица и София.