Пак няма пари и град за Топалов – Камски
Пак няма пари и град за Топалов – Камски / netinfo
За пореден път Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) не определи града домакин на финалния мач за Световното първенство между 19-тия световен шампион Веселин Топалов и американеца Гата Камски.

След заседанието си тази вечер Кирсан Илюмжинов и неговия борд не определиха победителят между офертите на София и украинския град Лвов, а обявиха само, че пак дават отсрочка за трансфера в швейцарска банка на паричната гаранция, за да финализират детайлите за мача. Новият срок за очаквания превод е 2 работни дни.

Ето и официалната информация: „ФИДЕ получи днес предложение от мениджърът на Гата Камски – Александър Черненко за мача срещу Топалов през 2008 година. ФИДЕ очаква до два работни дни потвърждение на паричния превод от швейцарската банка, за да финализира детайлите за провеждането на голямото събитие”.

На сайта на ФИДЕ има приложена и самата оферта на Черненко за град Лвов, в която се споменава наградния фонд от 750 хиляди долара, гаранцията за участие от 150 хиляди долара и датите - 26 ноември - 11 декември.