Оуен напуска Нюкасъл, режат му заплатата
Оуен напуска Нюкасъл, режат му заплатата / netinfo
Нападателят на английския национален тим Майкъл Оуен най-вероятно ще смени клубната си принадлежност през лятото.

Футболистът на Нюкасъл все още не е започнал преговори за нов контракт със „свраките”, а в медиите на Острова усилено се тиражират информациите, че договорът, който ще му бъде предложен ще бъде със значително занижени финансови параметри.

Седмичната заплата на нападателя в момента е 120000 паунда, но според намеренията на собственика Майк Ашли възнаграждението на Оуен ще бъде намалено до 80000 паунда, което ще му донесе загуби от около 2 млн. годишно.

Въпреки че мениджърът на тима Кевин Кийгън вече на няколко пъти изрази желанието си да има Оуен в състава и през новия сезон, представителите на футболиста и ръководството на тима все още не са разговаряли.

Според различни източници на Острова Оуен изненадващо може да се озове в състава на Евертън, където за кратко е играл баща му Тери. Малко вероятен обаче е трансфер в клуб от Топ 4, въпреки информациите за интерес от страна на Манчестър Юнайтед и разкритията на Рафа Бенитес, че се е опитал да го върне в отбора на Ливърпул преди три години, когато нападателят защитаваше цветовете на Реал Мадрид.