Новакович: За да победим България в София, ще се раздам
Новакович: За да победим България в София, ще се раздам / netinfo

Нападателят на Литекс Миливое Новакович беше най-добър в редиците на Словения във вчерашното равенство 1:1 с Израел в контролна среща, която обаче донесе само негативни емоции на треньора Облак. Той изпусна три добри възможности, но обеща на местните журналисти, че ще направи всичко, което е по силите му за успех срещу България.

"В първия случай не бях прецизен, постарах се, но не мисля, че съм играл слабо. Във втория ми удобен случай за гол пък топката мина наистина на сантиметри от лявата греда. В третия случай пък вече виждах, че съм реализирал, но топката отскочи и не попадна във вратата. Но това е футболът", заключи Миливое Новакович.

"Тези първи 30 минути играхме най-добре, когато имахме и най-добрите възможности. Но определено срещата с израелците не е реалното лице на словенския отбор. Повечето от нас бяха изморени от клубните си ангажименти, тъй като мачовете ни основно бяха в неделя", обяснява своята гледна точка Миливое Новакович.

Новакович е посочван като твърд титуляр в атаката на Словения и дори в интернет върви допитване кой би бил най-добрият му партньор. Срещу Израел човекът на "оранжевите" игра с Клемен Лаврич и Златан Любянкич.

"За мене няма никакво значение. Важното е да вкарваме голове. Дори и аз не твърдя, че мястото ми е гарантирано. Работа на треньора е да преценява кой да играе".

По ирония на съдбата Новакович ще стартира в квалификациите в България, където изкарва парите си като професионален футболист. "Там нас ни чакат 40 хиляди фанатизирани фенове. Отборът им е добър, но ние трябва да се надяваме България да ни подцени. Трябва да използваме всяка възможност за гол, която ще ни се открие. Трябва много да внимаваме за техните нападатели, защото те наистина са страховити. Но защитниците им пък от време на време действат доста притеснено", показва познания за българския отбор Новакович.

"За мене най-важното е да играя за Словения. А за победата над България ще дам от себе си 150 процента".

На въпрос какво е положението с неговия евентуален трансфер в Кьолн, нападателят отговаря, че все още има вариант той да премине в Германия. Той се надява, че това ще стане до края на месец август, тъй като трансферният прозорец е отворен. / БТА /