NOTW: Трансферът на Бербатов зависи от Кристиано Роналдо
NOTW: Трансферът на Бербатов зависи от Кристиано Роналдо / netinfo
Тотнъм иска да задържи своята звезда Димитър Бербатов, но в лондонския клуб смятат, че трансферът на българина в Манчестър Юн ще бъде неизбежен, ако „червените дяволи” се разделят с Кристиано Роналдо, твърди неделното издание News of the World.

В събота английските медии обявиха, че сър Алекс Фъргюсън е готов да направи оферта от 25 милиона паунда за Бербатов, но Тотнъм смята да подготви контра предложение.

Ситуацията обаче може да претърпи сериозно развитие при евентуален трансфер на настоящия голмайстор на Юнайтед – Кристиано Роналдо в Реал Мадрид. От подобна промяна в касата на английския шампион ще влязат рекордните 75 милиона паунда.

Това означава, че със сигурност „червените дяволи” ще могат да отпуснат кесията и да платят на Тотнъм и по-голяма сума за българина. „Шпорите” надали ще откажат оферта от рода на 30 милиона паунда за Бербо.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отдавна търси класен типичен централен нападател, а със своите 46 гола в 91 мача за Тотнъм, Димитър Бербатов се вписва точно в профила.

Въпреки всичко до последно Тотнъм може да се опитва да убеди Бербатов, че целите на отбора за следващия сезон са много сериозни. Стъпка в тази посока направи треньорът Хуанде Рамос, като привлече Лука Модрич и Джовани Дос Сантос.