МакЛийш: Мислих дълго дали да сменя Шотландия с Бирмингам
МакЛийш: Мислих дълго дали да сменя Шотландия с Бирмингам / netinfo
Новоназначеният треньор на Бирмингам Алекс МакЛийш заяви, че сериозно се е замислил преди на напусне поста на национален селекционер на Шотландия за да клубен тим.

„Кампанията с Шотландия свърши и аз наистина мислих дълго, дали да остана” – каза МакЛийш – „Знаех, че имаше интерес от Висшата лига и не мисля, че съм крил желанието си да се върна към всекидневния футбол.”

„Наистина се наслаждавах на престоя си начело на Шотландия и това ми позволи да възобновя желанието си за клубен футбол. Идвам в голям отбор, с велика история и фантастични привърженици.”

„Шотландката футболна асоциация беше фантастична, а феновете ми показаха тяхната признателност, но бих казал, че това е само футбол. Ще добавя, че има много добри шотландски треньори, които могат да поведат Шотландия напред. Националният тим определено прогресира и ситуацията изглежда много добра”, каза още МакЛийш.

Шотландия завърши на трето място в квалификационна Група В за Евро 2008, след като дълго време беше начело в класирането, но в крайна сметка отстъпи на Шотландия и Италия в битката за първите две места.