Ливърпул взе точка с дузпа, Олимпик изпревари ПСВ
Ливърпул взе точка с дузпа, Олимпик изпревари ПСВ / БГНЕС

С дузпа в даденото от съдията продължение Ливърпул взе точка от Атлетико Мадрид, в среща от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят, който се игра на „Анфийлд”, приключи при резултат 1:1.

По всичко личеше, че испанците ще си тръгнат с трите точки, въпреки финалния щурм на „червените”. В крайна сметка главният рефер показа бялата точка във втората минута от продължението, въпреки че положението породи редица дискусии, дали съдията е отсъдил правилно. Зад бялата точка застана Стивън Джерард, който бе безкомпромисен за 1:1.

Голът, който до последно даваше надежди на Атлетико Мадрид, че ще си тръгне с победа от Англия, падна в 38-та минута, когато Макси Родригес бе точен. След почивката обаче нещата на терена се промениха.

Наставленията на Рафаел Бенитес в съблекалнята вероятно са дали резултат, след като играчите на Ливърпул заложиха на острите атаки, които въпреки добрия си замисъл не даваха резултат.

В две от ситуациите през второто полувреме, и двата тима имаха своите претенции за дузпа, при това за игра с ръка на противников играч в наказателното поле. Тези положения обаче останаха незабелязани от главния рефер.

В 64-та минута Дирк Кайт не успя да стигне до гола. Три минути преди края Карагър пък имаше страхотен шанс да стигне до равенството, но това така и не се случи. Така дузпата в заключителните минути на мача реши изхода от срещата.

Контузеният Фернандо Торес пък изгледа мача от трибуните на стадиона.

Така двата тима имат отново еднакъв брой точки – по осем, но Атлетико Мадрид е на първото място в подреждането.

В другия мач от групата Олимпик Марсилия си осигури изключително важни три точки, след като победи с категоричното 3:0 ПСВ. Срещата бе заплашена от отлагане, заради неблагоприятните метеорологични условия във Франция и продължителните дъждове, които се сипеха дни наред. Главният рефер обаче даде първия съдийски сигнал в предварително определения за мача час.

Резултатът на стадион „Велодром” бе открит в 30-та минута на мача, благодарение на Бакари Коне. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат. След подновяването на играта обаче се развихри и Мамду Нианг, който вкара още два гола след своя съотборник – в 63-та и 71-та минути.

По този начин Марсилия успя да изпревари ПСВ, въпреки че двата тима са с по три точки.

Група D:

1. Атлетико М 8

2. Ливърпул 8

3. Олимпик М 3

4. ПСВ 3