Краси Чомаков: Благодаря на Любо Пенев и феновете на ЦСКА
Краси Чомаков: Благодаря на Любо Пенев и феновете на ЦСКА / netinfo
Бившият български национал Красимир Чомаков от години играе в Италия. След като смени осем клуба, Чомаков акостира в третодивизионния Кремонезе.

„От доста време съм в Италия, нормално е да се загубят малко моите следи. На мен не ми обръщат достатъчно внимание, но няма проблем, това няма значение за мен. Попаднах на добър отбор и да се надяваме догодина да играем в Серия Б. Искам да благодаря на Любослав Пенев, че ме продаде тогава, за да разбера какво означава истински футбол,” сподели Чомаков пред „Гол линия”.

Въпреки че навърши 30 години, Краси Чомаков все още има жажда за футбол.„Смених много отбори. Не съм остарял, на 30 години съм. Не съм се предал и се надявам да докажа, че мястото ми е в Серия Б, дай боже и в Серия А. Има още много футбол пред мен,” каза той.

За впечатленията си от българския футбол, бившият играч на ЦСКА коментира: „През последните години в България ги няма истинските футболисти, майсторите на красивия футбол. За толкова години нещата не се подобряват в положителна посока. Да се надяваме някога българският футбол да върне своята атракция и своите изпълнители.”

"Винаги съм готов да се върна в националния отбор," категоричен бе Чомаков. "Който и да сложат за национален селекционер - няма оправяне. Уважавам момчетата, но явно има доста замесени интереси."

На въпрос дали пази все още фланелката си от ЦСКА с надпис – „Завинаги един от вас”, Чомаков бързо изстреля: „Още ми е в гардероба. Няма да забравя миговете, когато привържениците на ЦСКА изплаваха стадионите, наистина бяха 12-я играч. Искам да им благодаря. Имал съм и лоши моменти, но ги разбирам и тях, защото са ме подкрепяли в най-трудните моменти. Фланелката ще си я пазя и ще ми остане много добър спомен.”

Помолен да подреди клубовете на своето сърце, Краси го направи по следния начин: Марица, Ливърпул, ЦСКА.

„Винаги съм бил българин и винаги съм се гордял с това. Бъдещето ми обаче засега е в Италия, засега не мисля да се прибирам в България, освен за празници и почивка,” добави още Чомаков, който има тригодишен договор с Кремонезе.

Чомаков продължава да помага на отбора на Чернозем, неговият роден клуб и възнамерява да продължава с това си дело.