Килиан Албрехт има шанс за финалите на СК, мечтае за Ванкувър 2010
Килиан Албрехт има шанс за финалите на СК, мечтае за Ванкувър 2010 / netinfo
Австриецът с български паспорт Килиан Албрехт е пределно надъхан този сезон и има сериозен шанс да се класира за финалите на Световната купа по ски-алпийски дисциплини, коментира за Гонг пресаташето на българската федерация Пламен Вълков.

Тепърва на Килиан му предстоят сериозни стартове този сезон и можем дори да се надяваме на още по-добро класиране. Неприятно грипно заболяване близо месец е причина той да не е в оптимална форма, но проведената през лятото успешна подготовка на сняг в Нова Зеландия ще даде резултати, смятат специалистите в нашата централа.

Албрехт сам е намерил спонсор за подготвителния си лагер и е амбициран, въпреки възрастта си да покаже тепърва на какво е способен. Проблемът е в ските му, той кара с японски, но на заледени участъци те изпускат и оттам понякога идва и срив на състезанията. Готви се договор с нова компания, но от друга гледна точка японците му подсигуряват екип на всеки старт и ще е трудно да се намерят подобни условия с нова компания.

„Килиан ще ни отсрами в ските и на Олимпиадата във Ванкувър, нямаме друг вариант. Другата ни звезда в сноуборда - Сани Жекова може да се класира в шестицата там. Това са реалните ни сметки”, признава още за Гонг пресаташето Пламен Вълков.