Излизаме с най-опитните срещу Аржентина
Излизаме с най-опитните срещу Аржентина / netinfo
Българският национален отбор по волейбол е готов за пета победа в Световна лига 2007. По информация на Гонг, титулярната шестица за първото гостуване в тазгодишното издание най-престижния комерсиален турнир на планетата в този спорт ще бъде: Андрей Жеков, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Владимир Николов и либеро Теодор Салпаров.

България ще заложи на най-опитните си играчи, за да постигне успех срещу домакините от Аржентина, с което да запази лидерската си позиция в група D на надпреварата. В игра по-късно ще влязат останалите играчи.

Владо Николов е възстановен след кратката настинка, породена от силния климатик в самолета от Париж до Буенос Айрес и ще излезе като диагонал в мача. Това ще бъде първата среща на национала като титуляр в Световна лига 2007.

Волейболистите ни проведоха по-дълга тренировка в залата „Естадио Ауто Кантони” в Сан Хуан. След неволите със самолета и автобуса по пътя към Аржентина, играчите ни са възстановени и готови за игра.

В състава ни няма оплаквания, всички са в добро настроение. Дарик радио ще предава на живо двата мача от Аржентина, като волейболното студио започва в 23:45

Заради проведеното единствено занимание в залата, тази нощ българско време момчетата по-дълго тренираха, като дори разтовариха и с любимата си игра на футбол.

Очаква се срещата тази нощ от 24.00 часа българско време да се играе пред пълни трибуни, тъй като за първи път от 1996 година насам Аржентина е домакин именно в Сан Хуан на мач от Световната лига.

Залата не била модернизирана скоро, въпреки че в историята си три пъти е била домакин на този турнир.