Италианските шефове ще умуват дали да задържат Донадони
Италианските шефове ще умуват дали да задържат Донадони / netinfo
Роберто Донадони ще обсъжда бъдещето си начело на Италия в предстоящите няколко седмици, съобщи шефът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете.

Донадони, който наследи Марчело Липи след световното първенство през 2006 година, продължи договора си с централата до 2010 година. В контракта обаче има клауза, която позволява и на треньора и на федерацията да прекратят съвместната си работа още след края на европейското първенство.

Световният шампион обаче не успя да преодолее четвъртфиналите на Евро 2008, и като цяло се представи разочароващо, затова вероятно в Италия ще умуват дали си струва да задържат Донадони като селекционер.

"В близко бъдеще всичко ще се реши. Сега не е правилният момент за това", заяви Абете.

Роберто Донадони нееднократно заяви, че е щастлив да работи с тима. "Знаете за договора ми и за клаузата му. Ще приема всякакво решение на федерация. Горд съм от представянето на отбора", каза Донадони.

Ако Роберто Донадони се раздели с италианския национален отбор, това означава, че Скуадра Адзура ще бъде водена от друг селекционер в световните квалификации, където тимът е в група с България. По програма Италия гостува в София на 11 октомври.