Хюз: Божинов е назад с подготовката
Хюз: Божинов е назад с подготовката / снимка: Gong.bg, Стефан Стоянов
Още доста работа предстои на Валери Божинов, докато успее да влезе в оптимална форма, това обяви мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз.

Българският национал коства 6 милиона от трансферния бюджет на Свен Йоран Ериксон миналото лято, но така и не получи възможност да се докаже с небесносинята фланелка, след като се контузи миналия август в мача срещу Манчестър Юнайтед.

Оттогава, таранът не е влизал в игра за първия отбор на „гражданите”. Разтежение попречи на 22-годишния българин да влезе в игра срещу Стреймур в турнира за Купата на УЕФА, а най-вероятно няма да вземе участие и в приятелската среща с Хамбургер в Германия.

„Все още е назад в подготовката, тъй като не успя да се включи напълно в заниманията на тима”, заяви Хюз пред „Manchester Evening News”.

„Валери имаше разтежение на бедрения мускул, а той бе наясно с този проблем от доста време, още преди играчите да се явят за началото на предсезонната подготовка”, добави Хюз.

„Веднъж, когато започне да тренира наравно с останалите, ще настъпим педала и ще влезе в оптимална форма много бързо, за да се присъедини към първия тим”, посочи още спецът.

„Той бе извън игра доста дълго време заради контузията в коляното, а за нас, и за него, е доста важно да влезе във форма колкото се може по-бързо. Наясно сме с факта, че ще има препятствия по този път”, коментира още мениджърът на Сити.

„Неговото тяло се опитва да навакса в момента, като е ясно, че ще в дадени моменти то ще трябва да си почине. Божинов има нужда да възвърне основните си физически сили”, завърши пред английското издание Марк Хюз.