Греъм Пол изненадващо напуска съдийството
Греъм Пол изненадващо напуска съдийството / netinfo
Един от най-добрите рефери в света в момента - Греъм Пол изненадващо обяви, че ще се откаже от съдийството след края на този сезон. Последният мач на англичанина ще бъде мача от 38-мия кръг на Висшата лига между Портсмут и Арсенал в неделя.

Последният международна среща, която Пол ръководи бе полуфиналния мач реванш за Купата на УЕФА между Севиля и Осасуна пред осем дни.

Може би най-неприятният момент в кариерата на англичанина е гафът, който той сътвори по време на срещата Хърватия – Австралия от груповата фаза на Световното първенство през 2006 година, показвайки три картона на един и същ играч. В 88-мата минута на мача реферът вдигна втори жълт картон на хърватския бранител Йосип Шимунич, но заправи да му покаже пътя към съблекалните. Все пак Шимунич бе изгонен от терена в 93-тата минута, защото получи третия си жълт картон в мача.

През 2002 година Греъм Пол свири реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига между Динамо Киев и Левски. През второто полувреме, при резултата 1:0 за украинците, съдията отсъди дузпа в полза на „сините”, но Георги Чиликов пропусна от бялата точка.

Греъм Пол заяви, че се е надявал последният мач в кариера му да бъде финалът на Шампионската лига в Атина, но класирането на съотборниците му от Ливърпул направи неговото назначение невъзможно.