Германия се измъчи със Сърбия, Балак спаси Бундестима
Германия се измъчи със Сърбия, Балак спаси Бундестима / netinfo
Немският национален отбор победи изключително трудно Сърбия с 2:1 в контролна среща, играна в Гелзенкирхен. Особено през първото полувреме не се разбираше ясно кой от двата отбора е участник на Евро 2008, и кой – не. Това бе и последната проверка на Германия преди първия мач на тима на Европейското.

Най-чистото положение за Бундестима дойде в 15-та минута, когато Неманя Видич изчисти топката от гол линията, след като Михаел Балак засече с глава центриране отдясно и бе на път да открие резултата.

Вместо това обаче само три минути по-късно Бошко Янкович бе изведен хитро очи в очи срещу Леман и преодоля стража за 0:1.

Бундестимът изяви претенции за дузпа в 26–та минута, когато Торстен Фрингс се строполи на земята, но реферът си замълча.

В 37-та минута отново Михаел Балак имаше възможност пред себе си, но ударът му с глава попадна право в ръцете на сръбския страж.

Именно полузащитникът на Челси внасяше малко живец в иначе вялата игра на немците. Те опитваха да пробият напред предимно с центрирания, докато защитниците им повече мислеха за атака, отколкото за собствената си работа.

Ветеранът Оливър Нювил се оказа златната резерва на Йоаким Льов. Малко след като се появи на терена на мястото на Торстен Фрингс, нападателят успя да изравни. В 74-та минута брилянтен пас на Михаел Балак изведе Янсен в наказателното поле, той пусна към малкия пеналт, където връхлитащият Ньовил нямаше проблем да намери мрежата.

В 81-та Михаел Балак категорично си заслужи приза за играч на мача, като стреля перфектно от пряк свободен удар за 2:1 и с това донесе победата на Германия.