Франция вкара само дузпа в последния тест
Франция вкара само дузпа в последния тест / netinfo
Франция победи Колумбия с минималното 1:0 в последната си контрола преди началото на Евро 2008. „Петлите” играят първия си мач от шампионата на 9 юни срещу Румъния. Тиери Анри изигра своя мач номер 100 с екипа на националния отбор.

Единственото попадение реализира Франк Рибери, но то падна от дузпа в 25-та минута. Наказателният удар бе отсъден за малко пресилено нарушение срещу Тиери Анри в пеналта, когато Сапата го дръпна за фланелката.

В поредна контрола Франция игра добре, но поставена срещу упорит съперник, не може да бележи голове. Триото в атака Рибери-Бензема-Анри показва потенциал, но е далеч от търсената форма. На „петлите” все още им липсва централен нападател, който да отбелязва изобилието от създадени положения.

Все пак Раймон Доменек може да е доволен от защитата на своя тим, която не е допускала попадение вече в четири мача. Медиите във Франция смятат, че има повод за оптимизъм от изявите на националите им, и това ще си проличи на започващото в събота Европейско първенство.

Съставът на Франция: Купе, Галас, Саньол, Тюрам (к), Абидал, Малуда, Макелеле, Тулалан, Рибери (76` Насри), Анри (77` Анелка), Бензема (65` Диара)