Фабио Капело разясни ситуацията около Бекъм
Фабио Капело разясни ситуацията около Бекъм / netinfo
Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело пожела да разясни причините, поради които е решил да не ползва повече услугите на Дейвид Бекъм. Английският халф има договор с Реал до края на сезона, но вече сключи мултимилионен контракт с американския ЛА Галакси.

Капело обвини Бекъм, че „не е говорил с Реал Мадрид” преди да вземе решение да играе в САЩ. Запитан дали действията на Бекъм сега не му напомнят неговите собствени преди десет години, когато именно Капело бе в ролята на напускащ Мадрид, италианският специалист отговори: „Първенството, в което аз отидох тогава, започваше чак през юли, докато там, където отива Бекъм, започват през април. Той подписа договор с тях преди да го обсъди с Реал и на мен това ми се струва нередно. Не съм взел това решение самоцелно и самостоятелно. Клубът проследи внимателно събитията и видя, че няма как той да продължи да попада в състава ми.”

Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон пък обяви, че той няма отношение с отстраняването на Дейвид Бекъм. „Тези неща ги решават Капело, Миятович и Балдини. Президентът не се бърка в спортно-техническите въпроси.”