Червенков: От БФС не са ме търсили за треньор на младежите
Червенков: От БФС не са ме търсили за треньор на младежите / netinfo
Бившият мениджър на шотландския Хартс Ангел Червенков сподели в интервю за Гонг, че от ръководството на БФС не са го търсили с предложение за работа. Специалистът е спряган като един от вариантите за нов треньор на младежкия национален тим.

„Нищо не мога да коментирам, защото никой от футболната централа не ми се е обаждал. Нямам предложение нито за помощник на мъжете, нито за наставник на младежите. Нека не обсъждаме подобни неща, още е твърде рано”, отбеляза пред Гонг Ангел Червенков.

„Имах по-големи очаквания от престоя си в Шотландия. В края не успяхме да постигнем необходимите резултати. Много основни фигури напуснаха тима, а другите не съумяха да ги заместят. Пробвах да променя някои неща, като схемата на игра. В Шотландия практикуват 4-4-2, а аз залагах на 4-3-3, или 4-5-1. Това се приемаше трудно”, допълни един от малкото български треньори водели тим на високо ниво в Европа.

„Определено изпълнявах функцията на мениджър в Хартс. По техните закони нямаше как да стоя на пейката. Нямах необходимия лиценз. Трябваше три години да съм водил тим от елитна дивизия на някоя страна. Въпреки това ръководех всичко в Хартс. Дали са доволни от мен в Шотландия, трябва да отговорят други хора, не аз”, каза още Червенков.

Специалистът допълни, че е останал доволен от постигнатите успехите над големите в Шотландия Селтик и Рейнджърс.

„Едно от различията ни с ръководителите на Хартс беше свързано с моето желание да се направи селекция през зимата. Исках за привлечем един или двама българи. Не искам да споменавам някакви имена”, разкри Ангел Червенков.

Треньорът не пропусна да изкаже възхищението си от Единбург, където работеше по време на периода си в Шотландия.

„Стилиян Петров продължава да е на голяма почит в Шотландия. Хората ме питаха редовно за него и искаха подробности. Те следят това, което прави във Вила. Разбира се, вълнуват се от други наши футболисти. Бербатов и Мартин Петров са добре познати на Острова”, допълни Червенков.

Бившият помощник треньор в ЦСКА призна, че сега си почива, но чака атрактивни предложения за работа.