Босът на ЦСКА: Никой не предлага решение за базата
Босът на ЦСКА: Никой не предлага решение за базата / netinfo
Президентът на баскетболния ЦСКА – гъркът Георгиос Стерянопулос обяви публично позицията си във връзка с вчерашното решение на Общото събрание на федерацията засягащо задължението на елитните отбори да
разполагат със свои школи:

ЦСКА е клуб, който трябва да развива таланти и да има своя школа” – заяви Стерянопулос - „С идването на „Интерлоджик” в ЦСКА анонсирахме нашите намерения да възстановим детските и юношеските отбори. Имаме дори назначени двама треньори, плануваме да привлечем и специалисти от Гърция.”

„Това обаче е процес, който изисква време и не е въпрос на ден или два. От друга страна всеизвестен факт е, че ЦСКА няма своя зала. Федерацията обаче не прави нищо, за да помогне на отбора в това отношение. Никой не предлага решение на проблема с базата. Именно в този смисъл задължителния характер на решението - всеки елитен отбор да има и тимове при подрастващите още този сезон е смущаващ.”

„Въпреки гореизложените факти ЦСКА ще има свои отбори и ще участва в първенства при юношите, защото градим сериозен проект. Дано кратките срокове, в които трябва да реагираме, да не се отразят пагубно на нашата работа", коментира президентът Стерянопулос.