Бенитес: Не съм искал 50 млн. за трансфери
Бенитес: Не съм искал 50 млн. за трансфери / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес отхвърли появилите се информации, че е поискал от собствениците на клуба 50 млн. паунда за трансфери през това лято.

Редица английски вестници пишат, че испанецът е пожелал солидната сума, за да си осигури услугите на Давид Силва, Дваид Вия, Дани Алвеш и английския национал Гарет Бари.

Бенитес обаче реагира остро на тези твърдения и ги определи като пълни измислици.

„Тези истории са смешни. Това са глупости. Пишат, че се опитвам да привлека Даниел Алвеш, който вече има договорка с тима на Барселона. Как мога да се опитам да го купя?, коментира Бенитес, който твърди, че не е давал интервю пред когото и да е.

„Работим усилено с изпълнителния директор Рик Пери, който е в постоянен контакт с Джордж Джилет и Том Хикс и мога да ви уверя, че няма никакви проблеми. Не мога да повярвам, че се появяват такива информации”, каза още испанецът.

До този момент Рафа си осигури подписа на Филип Деген от Борусия Дортмунд, който пристигна на „Анфийлд” със свободен трансфер. Очаква се съвсем скоро друг бранител Андреа Досена от Удинезе също да парафира в „червените”. Това ще стане веднага, след като италианецът се завърне от медения си месец.

Следващата трансферна цел на Бенитес е Гарет Бари от Астън Вила. До този момент пък клубът бе напуснат от Хари Кюъл и Джон Арне Рийзе. Много е вероятно това да направят и Джърмейн Пенант, Питър Крауч и Стив Финън.