Бенитес не се плаши, че реваншът е на „Стамфорд Бридж”
Бенитес не се плаши, че реваншът е на „Стамфорд Бридж” / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че неговият тим е напълно способен да стигне до финала в Шампионската лига, въпреки че ще гостува на Челси в срещата реванш от полуфиналите в надпреварата.

Играчите на Бенитес на два пъти отстраниха „сините” през 2005 и 2007 година, но тогава вторите мачове бяха на „Анфийлд”.

Червените” никога не са вкарвали гол на „Стамфорд Бридж” под ръководството на испанския спец, но последният остана уверен преди сблъсъците: „Имаме голям опит в такива големи и тежки мачове.”

„Тази година в Марсилия трябваше да победим и вкарахме четири гола. Отборът е напълно уверен във възможностите си и разполага с нужните качества, за да вкара голове на всеки един стадион”, продължи Рафа.

Въпреки че похвали нападателните възможности на своите състезатели, Бенитес все пак сподели, че от ключово значение ще бъде те да не инкасират попадение във вратата си на „Анфийлд”.

„Предпочитам тази вечер да вкараме повече от един гол, но все пак на този етап от надпреварата – в битката между два равностойни отбори и най-малкото предимство може да се окаже решаващо. В момента показваме добра игра както у дома, така и при гостуванията си, но сме наясно, че Челси се брани отлично, така че ни очаква тежка задача”, каза още испанският спец.

„Трябва да покажем търпение, да не бъркаме, да контролираме играта и да си създадем възможностите за гол. Ясно е, че няма да е лесно да вкараме на „Стамфорд Бридж”, а същевременно да не допуснем гол в нашата врата”, сподели още Рафаел Бенитес, цитиран от „BBC Sport”.