Балотели реши, ще играе за Италия
Балотели реши, ще играе за Италия / netinfo
17-годишният талант на Интер Марио Балотели обяви, че ще играе за националния отбор на Италия, а не за Гана, откъдето са неговите родители.

Звездата на 189-сантиметровият нападател изгря през този сезон, след като изигра отлични мачове за нерадзурите в Серия А и в турнира за Купата на Италия.

Балотели е роден в Палермо на остров Сицилия в семейството на ганайски емигранти, но въпреки че през целия си живот е живял в Италия, той не може да получи местно гражданство, докато не стане на 18 години.

Голаджията навършва пълнолетие на 12 август и липсата на италиански паспорт няма да му позволи да вземе участие на вече започналите тогава Олимпийски игри в Пекин.

Марио Балотели обаче заяви, че веднага щом документите му бъдат оправени, той ще заиграе в младежкия национален отбор на Скуадра Адзура, воден от Пиерлуиджи Казираги.

„След Скудетото искам да спечеля Купата на Италия и Суперкупата. Моите планове за бъдещето включват да нося екипа на Италия. Благодаря на Казираги за отправените към мен комплименти”, каза Балотели.

„Наслаждавам се на работата си със Синиша Михайлович в Интер, чийто уроци са наистина ценни. Да не реагирам на провокации на терена е трудно, но се опитвам да се контролирам”, добави бъдещият италианец.