Ба: Кариерата ми започна заедно с Дрогба и Малуда
Ба: Кариерата ми започна заедно с Дрогба и Малуда / netinfo

Лионел Ба е роден на 2 февруари 1980 година в Улин (Франция), но играе за националния отбор на Кот Д`Ивоар. Висок е 185 см, като през последния сезон е носил фланелката на Бульон във втора френска лига има и 17 мача, 13 от които започва титуляр, общо 1204 минути, един гол и 3 жълти картона.


- Добре дошъл в България. Как се чувстваш?

- Добре съм. Разбрах вчера, че трябва да дойда в България, за да тренирам няколко дни с отбора на Левски. Много съм доволен, че дойдох в България. Всичко е наред.

- Готов ли е вече контрактът ти?

- Не, все още не. Ще трябва да говоря с треньора и шефовете, да видим как стоят нещата. Но аз бих искал да подпиша, защото Левски е амбициозен клуб.

- Разкажи ни нещо за кариерата си?

- Кариерата ми започна в Гингам заедно с тази на Дрогба, Малуда – това поколение. След това имахме нещастието да изпаднем във втора дивизия. Така че играх две години в първа дивизия, а след това играх във втора дивизия. Имам 3-4 мача в националния отбор на Кот Д’Ивоар. Ето това е кариерата ми до момента.

- Кой осъществи контакта между теб и Левски?

- Не, за това няма да говоря, ще го запазя в тайна.

- А познаваш ли някой друг футболист от Кот Д’Ивоар, който е играл тук?

- Не, не знам. Единственият футболист, който е мой приятел и е играл тук е Седрик Бардон. С него говорих по телефона и той ми каза, че Левски е класен клуб, в който има добри играчи и добри възможности.

- Какво знаеш за Левски?

- Знам, че ще играе в предварителните кръгове на Шампионската лига. Гледал съм ги малко, когато играха в Шампионската лига, а също и в турнира за Купата на УЕФА.

- А какво знаеш за България?

- Казаха ми, че е много красива страна, а София е много приятен град. Доволен съм, че се намирам тук.

- Какво очакваш да се случи с теб тук?

- Всичко да е наред и да подпиша с Левски.