Акоста подаде оставка, почива си в Мексико
Акоста подаде оставка, почива си в Мексико / netinfo
Международната федерация по волейбол ще има нов президент. Настоящият шеф д-р Рубен Акоста подаде оставка накрая на 31-вия световен конгрес на FIVB в Дубай.

Мексиканецът изрече прочувствена прощална реч, която предварително бе подготвил. Акоста помоли делегатите от 182 страни да не подлагат на гласуване оставката, а просто да я приемат.

Д-р Рубен Акоста ще изпълнява функциите си до октомври, като лично ще връчи олимпийските златни медали в Пекин през август.

След това той ще предаде властта на вече обявените наследници: президент на FIVB – китаецът Вей Цзинчжун, първи вицепрезидент Кристобал Марте Офис от Домикана и втори вицепрезидент Теофанис Циокрис.

„В крайна сметка Акоста подаде оставка, речта му бе много хубава и вълнуваща. В лични разговори с него и съпругата му Малу разбрахме, че двамата ще искат да изживеят старините си спокойно в Мексико”, обяви в Гонг от Дубай Иван Тодоров от Българска федерация волейбол.

Д-р Рубен Акоста, който управлява световния волейбол в продължение на 24 година, бе удостоен с титлата Доктор Хонорис Кауза на НСА в края на месец май 2006 година.