Варна събира най-скъпите яхти на изложение
Варна събира най-скъпите яхти на изложение / снимка: Sofia Photo Agency

Най-голямото изложение на вода в страната - Bulgaria Boat Show, ще бъде открито тази вечер на Морска гара Варна. В рамките на три дни ще бъдат представени над 50 нови модела яхти, 20 от които ще са на вода, а останалите на сушата. Скъпите плавателни съдове ще бъдат разположени на площ от 2 000 кв.м.

Bulgaria Boat Show 2008 ще покаже повече яхти Azimut от най-големите европейски изложения. Яхтата Itama 40 ще направи тук европейската си премиера. За първи път в Черно море плават Azimut 68S, Atlantis 50, Ferretti 830 и 460, както и Azimut 105 - една от най-големите яхти на пазара. Абсолютна новост са и Atlantica 78, Azzurra 63 и One 43 - луксозни италиански яхти, които развиват скорост до 54 възела в час.

От 6 до 8 юни за посетителите на Boat Show ще има всекидневни демонстрации и тестове на яхти. Иложението на Морска гара ще представи и елитни автомобили, часовници и имоти, съобщават още организаторите. В програмата на Bulgaria Boat Show са включени и редица луксозни партита и ревюта.

Една от целите на организаторите е да популяризират яхтинга, както и ползването и притежаването на моторни и ветроходни лодки, като модерен начин за почивка и релаксиране на съвременните делови хора и техните семейства.