/ NOVA
EON вече е на разположение на пазар, състоящ се от 40 милиона души, както и на още повече потребители чрез EON International
Гръцкият оператор на United Group Nova представи телевизионната платформа EON в Гърция, поднасяйки на зрителите най-модерна технология, чудесен избор от първокласно ексклузивно съдържание и пакети, които предлагат страхотно съотношение цена-качество и правят качествената телевизия достъпна за всички.

EON – най-популярната телевизионна платформа в Югоизточна Европа – стартира в Гърция с EON пакети, включващи също супер бърз оптичен интернет и гласови услуги.

С въвеждането на EON Nova променя потребителското изживяване при гледане на телевизия на гръцкия пазар, както по отношение на най-модерните технологии, така и с богатия избор на качествено съдържание, което включва първокласно ексклузивно кино и спортно съдържание като част от всеки пакет.

Android-базираната EON е вътрешна разработка на United Cloud, центъра за иновации на United Group. Платформата прави TV изживяването лесно и приятно, като позволява на потребителите да гледат цялото съдържание, достъпно навсякъде, по всяко време и на всяко устройство. Независимо дали ползват EON Smart Box или EON App на телевизор, браузър, смартфон или таблет, интерфейсът е един и същ, а навигацията интуитивна.

Функционалностите на EON включват 7-дневен архив за повечето канали, мултискрийн, гласово търсене, персонализиране, пространство за деца, функции за родителски контрол и още много. Елегантният EON приемник разполага със стилно дистанционно управление, което е отличено с високо признатата награда Red Dot Design.

Платформата притежава сериозно конкурентното предимство. Богатият избор на съдържание на EON е по-добър от всякога. EON разполага с девет ексклузивни канала Nova Sports, изпълнени с повече от 3000 срещи на живо в повече от 40 топ състезания и турнира с най-добрите отбори и спортисти от цял свят.
Във футбола Nova е на първо място, с Greek Super League, La Liga, Bundesliga, Ligue и всички срещи от Висшата лига ексклузивно по спортните канали на Nova за следващите 6 сезона от август следващата година. Също така, всички игри от гръцката супер лига на Olympiakos, PAOK, Aris, Asteras Tripolis, Atromitos и PAS Giannena ще бъдат достъпни ексклузивно за спортните канали на Nova.

Nova е осигурила и ексклузивни сделки с четири от водещите холивудски студия – Universal, Sony Pictures, MGM, и Warner Bros – повече от всяка друга платформа в Гърция. Най-новите филми са достъпни сега, както по телевизията на живо, така и във видеотеката. Видеотеката с on-demand (при поискване) съдържание на EON с повече от 2300 заглавия, повече от 300 филмови премиери годишно и каталог с повече от 500 актуални блокбъстъра предлага на гръцките потребители възможности за гледане на съдържание както никога досега.

След старта в България и Хърватия по-рано тази година, стартирането в Гърция прави EON водещата платформа в Югоизточна Европа, достъпна за повече от 40 милиона души, както и за диаспората на страните, в които оперира United Group, чрез EON International.

В България United Group притежава телекомуникационния оператор Vivacom и най–голямата мултиплатформена медийна компания в страната - „Нова Броудкастинг Груп“.