Празнични прояви за Деня на влюбените в цялата страна
Празнични прояви за Деня на влюбените в цялата страна / netinfo

Младежката организация на Българския Червен кръст ще отбележи Деня на влюбените в цялата страна.

В Младежкия културен център в Бургас организират карнавал под надслов "Обичайте се безопасно". Доброволците на организацията във Варна ще подарят на гражданите над 2000 "любовни балона". Към всеки балони ще има прикрепен афоризъм, посветен на любовта, както и презерватив.

Пред сградата на общината във Велико Търново ще бъде поставено голямо сърце, на което влюбените ще записват послания. Във Враца доброволците ще раздават на гражданите "валентинки" и презервативи. Габровската младежка организация "Имка" и доброволците на БЧК организират празник по случай Деня на влюбените.

В Пловдив ще се оформи пункт "Къща на любовта" на площада пред Военния клуб. Посетителите на къщата ще получат "валентинки" с любовни послания, както и брошура с информация за СПИН и за предпазване от болести, предавани по полов път. Вечерта в града ще се проведе концерт "В нощта на любовта" под патронажа на кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков. В концерта ще участват Димитър Рачков, Васил Василев-Зуека, Графа, Румънеца и Енчев, Рени и др.

На главната улица в Сливен до "Стария бряст" ще бъдат окачени изработени от доброволци на БМЧК сърчица с послания. По улицата ще се раздават картички и информационни материали за ХИВ/ СПИН.

Доброволци от всички териториални центрове на БЧК ще посетят пет столични училища, в които ще раздават късметчета с афоризми, ще попълват анкети, свързани с любовта, секса и сексуалното рисковото поведение.

Кампания "Подай ръка" организират в Стара Загора. В Хасково ще има информационна кампания сред учениците в Математическата гимназия, Гимназията с преподаване на чужди езици, Финансово-стопанската гимназия и Оздравителната професионална гимназия по икономика - Минерални бани.